Yabancı Diller Yüksekokulumuzda Yeni İsimler

7 Eylül 2023

Yabancı Diller Yüksekokulumuzun kadrosu yeni isimlerle genişliyor. İşte yeni akademisyenlerimiz:

Esra Özilhan Çiftci

Esra Özilhan Çiftci lisans eğitimini 2009 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde bölüm birincisi olarak, yüksek lisans eğitimini ise 2013 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat programında tamamlamıştır. Pedagojik formasyon sertifikasını 2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden almıştır. Temmuz 2022’de Katholieke Universiteit Leuven’de Eğitim Çalışmaları yüksek lisans programının (MSc) bilimsel hazırlık yılını tamamlamıştır. Aynı zamanda Cambridge Üniversitesi CELTA sertifikasına sahiptir. Kadir Has Üniversitesi dışında Beykent Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde de öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.

Ömer Çiftci

Ömer Çiftci lisans eğitimini 2010 yılında İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde, yüksek lisans eğitimini 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat programında tamamlamıştır. Kadir Has Üniversitesi’ne katılmadan önce sırasıyla Altınbaş Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır.

Serra İlgi Karakaş

Serra İlgi Karakaş, lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) Bölümü’nde 2018 yılında tamamladı. 2019 yılında Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü Avrupa Siyaseti ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı ve 2023 yılında “The Role of The High Representative for Foreign Affairs and Security Policy of The European Union: A Critical Discourse Analysis on The Israeli-Palestinian Conflict” başlıklı teziyle mezun oldu. 2018 yılından itibaren İngilizce Hazırlık Birimi bünyesinde ve İngilizce Mütercim-Tercümanlık, Fransızca Mütercim-Tercümanlık ve Almanca Mütercim-Tercümanlık Ana Bilim Dalları’nda çeşitli dersler verdi. Halen aynı okulun Diller ve Kültürlerarası Çeviribilim alanındaki doktora programında çalışmalarını sürdüren Karakaş, aynı zamanda İngilizce Öğretimi, Eleştirel / Söylem Çözümlemesi ve Terminoloji gibi konularda araştırmalar yapmayı planlıyor.