Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Sibel Karadağ, Mercator Stiftung-IPC Araştırma Projesini Başarıyla Tamamladı

2 Aralık 2022

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Sibel Karadağ, Mercator Stiftung-IPC araştırma projesini başarı ile tamamladı. Dr. Karadağ, uluslararası prestiji oldukça yüksek olan bu araştırma fonunu Kadir Has Üniversitesi bünyesinde almaya hak kazanan ilk akademisyenimiz oldu.

2021-2022 döneminde yürüttüğü, “On the Eve of a New ‘Deal’: Scope, Actors and Methods” başlıklı araştırma projesini başarıyla tamamlayan hocamızın proje kapsamında üretmeye devam edeceği rapor ve yayınlarını şu linkten takip edebilirsiniz: https://ipc.sabanciuniv.edu/en/sibel-karadag-8e8da6

Mercator-Stiftung, Sabancı Üniversitesi ve İstanbul Politikalar Merkezi bünyesinde verilen bu araştırma bursu, uluslararası akademisyen ve uzmanların Türkiye’de araştırma yapmasını ve araştırma çıktılarını kamuoyuyla paylaşmalarını hedefliyor. Türkiye, Almanya ve Avrupa arasında işbirliği ve bilgi paylaşımının artırılması, kamu yararına akademik topluluğun araştırma alanlarına katkı vermesi ve karar alıcıların bilgilendirilmesi, girişimin amaçları arasında yer alıyor. Mercator-IPC araştırmacıları, tüm akademik kariyerleri boyunca Mercator Alumni platformu bünyesinde yer alarak ilerideki araştırmaları için de uluslararası işbirliklerinin parçası olma şansını elde ediyorlar.

Uluslararası çapta üstün yetkinliğe sahip akademisyen ve uzmanlara verilen bu araştırma bursunu almaya hak kazanan Dr. Karadağ’ı tebrik ederiz.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.