Yabancı Diller Yüksekokulumuzda Yeni İsimler

15 Haziran 2022

Dr. Şahin Çetin

Dr. Şahin Çetin, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde tamamladı. Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanındaki yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi’nde, aynı alandaki doktora eğitimini Gazi Üniversitesi’nde bitiren Çetin, 1993-2016 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı orta ve yüksek öğretim kurumları ile enstitülerde öğretmen ve öğretim görevlisi/üyesi olarak lise, lisans ve lisansüstü düzeyde dersler verdi. Türkiye’de ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yabancı dil eğitimi alanında çeşitli mesleki eğitimlere, kurs/sertifika programlarına katılan Dr. Çetin, 2017-2020 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış çok sayıda çalışması bulunan Çetin’in başlıca çalışma alanları liderlik ve eğitim örgütlerinde davranıştır.

Melike Ersin

Melike Ersin, Ege Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünde lisans eğitimi aldı. Erasmus programı ile bir yıl Polonya’da İngiliz Filolojisi üzerine çalıştı, lisans eğitimini 2013 yılında bitirdi. Lisans eğitimi sonrasında Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Pedagojik Formasyon alıp çeşitli dil okulları ve kolejlerde, ortaokul ve lise seviyesinde İngilizce öğretmenliği yaptı. Daha sonra Cambridge Üniversitesi’nden CELTA sertifikasını aldı. Şu an İngiliz Dili Eğitimi alanında yüksek lisans yapıyor ve altı yıldır üniversite hazırlık sınıflarında ders veriyor.

Can Berk İzmirden

Can Berk İzmirden, 2006 yılında Özel İzmir Amerikan Koleji’nden mezun olduktan sonra Kanada’da Toronto Üniversitesi’nde Uluslararası Kalkınma Çalışmaları bölümünde lisans eğitimi alırken Siyasi Bilimler ve Ekonomi bölümlerinden yandal dereceleri aldı. Mezun olduktan sonra Türkiye’ye dönüp halkla ilişkiler sektöründe çalıştı; çevirmenlik ve gazetecilik yaptı. 2015 yılında Queen English TESOL Center’da eğitimini aldığı TESOL (Teachers of English to Speakers of Other Languages) sertifikası ile eğitimcilik hayatına başladı. Kanada Kültür Merkezi, InfoLANG Dil Okulları ve Bilge Adam Akademi kurumlarında İngilizce öğretmenliği yaptıktan sonra 2016 yılında TESOL Test Preparation (IELTS & TOEFL) sertifikasını alıp Queen English Dil Okulu’nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapmaya başladı. 2019 yılından 2022 yılına kadar TESOL eğitimcisi olarak da çalıştı.

Dr. Ece Saltan Iheme

Ece Saltan Iheme lisans derecesini 2011’de Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü’nden aldı. Lisans mezuniyetinden sonra Amerika Birleşik Devletleri’ne giderek yüksek lisans eğitimine University of Texas at Austin’de Kadın Araştırmaları ve Toplumsal Cinsiyet (yükseklisans) ve Sosyokültürel Antropoloji (doktora) programlarıyla devam etti. Eğitim hayatı boyunca pek çok özel kuruluş ve devlet kurumundan burs almaya hak kazandı. Yükseklisans eğitimi süresince öğretim asistanlığı yaptı ve lisans dersleri verdi. Öğretmenlik hayatına 2016’dan bu yana İngilizce öğretmeni olarak, Genel İngilizce, Akademik İngilizce, İş İngilizcesi ve Sınav İngilizcesi dersleri vererek devam ediyor. Mesleki gelişim için katıldığı eğitimlerin yanı sıra çalıştığı kurumlarda müfredat geliştirme, sınav hazırlama, seviye koordinatörlüğü gibi çeşitli görevler de üstlendi. 2018’den bu yana öğretim görevlisi olarak İngilizce Hazırlık ve Lisans İngilizce programlarında  görev alıyor.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.