Yabancı Diller Yüksekokulumuzda Yeni İsimler

31 January 2022

Tuğçe Aras Vural, Misafir Öğretim Görevlisi

Tuğçe Aras Vural, 2012 yılında İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden onur öğrencisi olarak mezun oldu. 2021 yılında aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İngilizce öğretmenliği pedagojik formasyon eğitimini Yeditepe Üniversitesi’nde aldı.

Mezun olduğu 2012 yılından beri birçok farklı özel okulda görev yapmış olan Tuğçe Aras Vural, Kadir Has Üniversitesi bünyesine katılmadan önce İstanbul Medipol Üniversitesi ve Altınbaş Üniversitesi’nde çalışmış; seviye koordinatörlüğü yapmış ve ölçme-değerlendirme biriminde görev almıştır. Bunların yanı sıra, 2019 yılında Atina’da Hellenic American University tarafından düzenlenen “The 3rd International Conference on Literature and Linguistics” adlı konferansta konuşmacı olmuştur ve uluslararası iki yayını bulunmaktadır.

Avrupa Birliği gönüllüsü olarak içlerinde SCI da bulunan sivil toplum kuruluşları adına Almanya ve Avusturya’da projelere katılmıştır. Bunların yanı sıra, alanında çalıştaylara ve eğitimlere katılmış, sertifikalar edinmiştir.

 

Ayşen Coşar Musluer, Misafir Öğretim Görevlisi

Ayşen Coşar Musluer, Ankara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 2000 yılında mezun olmuştur. Mezuniyetinden sonra İngilizceyi yabancı dil olarak öğretmeyi seçmiş ve çeşitli kolej ve dil okullarında 6 yıl çalışmıştır.

Southern Connecticut State Üniversitesi TESOL-Çiftdillilik Bölümü’nden master derecesini 2008 yılında alan Coşar, bu eğitimi esnasında bir devlet okulunda ve yetişkin eğitim merkezinde, dil öğretimindeki yeteneklerini geliştirmek için çalışmıştır. Bu tecrübe ile sadece kültürel farklılıkları öğrenmemiş, aynı zamanda yüksek lisans eğitiminde öğrendiklerini uygulama şansı de yakalamıştır. 

Mezuniyetini takiben Türkiye’ye dönen Coşar, Kadir Has Üniversitesi’ne katılmadan önce İstanbul’daki birçok farklı üniversitede görev almış ve İngilizce eğitimi vermiştir.

 

Nazlı Çalışkan, Misafir Öğretim Görevlisi

Nazlı Çalışkan, 2003 yılında Gaziantep Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde lisans eğitimini, 2010 yılında CELTA, 2012 yılında DELTA eğitimlerini almıştır. 2016 yılında Çağ Üniversitesi’nde “Ters-Yüz Eğitim” alanında yüksek lisansını tamamlamıştır.

2003 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak değişik seviyelerde görev almıştır.  Akademik hayatı süresince YÖK’e bağlı bir yüksek öğretim kurumunun Yabancı Diller Okulu’nda A1 ve B1 seviye koordinatörü görevinin yanı sıra Sürekli Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde 2017-2021 yılları arasında kurucu üye olarak çalışmıştır.

Araştırmalarına öğretmen eğitimi, öğrencinin otonom öğrenmesi, İngilizce öğretiminde eğitim teknolojilerinin kullanılması gibi alanlarda devam etmektedir.

Leave A Reply

Your email address will not be published.