ERC Başlangıç Fonu Programı Projesi Araştırmacı İlanı
7 September 2022Ulusal Abjeksiyonu Sahnelemek: Türkiye ve Diasporalarında Tiyatro ve Siyaset
Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi
Lisans ve Yüksek Lisans Mezunu ve Doktora Sonrası Pozisyonları
Son Başvuru Tarihi: 23 Eylül 2022
İşe Başlama Tarihi: 1 Ekim 2022 ya da sonrasında mümkün olan en yakın tarihte
Pozisyon Süresi: 12 ay. Lisans ve Yüksek Lisans Öğrencisi Pozisyonu için azami 24 aya, Doktora Öğrencisi, Doktora Sonrası Araştırmacı, Lisans Mezunu Araştırmacı ve Yüksek Lisans Mezunu Araştırmacı Pozisyonları için azami 36 aya kadar sözleşme yenilenebilir.
Proje Hakkında
Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Dr. Rüstem Ertuğ Altınay yürütücülüğünde gerçekleştirilen Ulusal Abjeksiyonu Sahnelemek: Türkiye ve Diasporalarında Tiyatro ve Siyaset, Avrupa Araştırma Komisyonu (ERC) Başlangıç Fonu Programı tarafından 1,5 Milyon Avro tutarında bir bütçeyle desteklenen beş yıllık bir araştırma projesidir.
Proje, performans çalışmalarının disiplinler ötesi yaklaşımı ile yoğun bir araştırma programını birleştirerek Türkiye ve diasporalarında azınlık tiyatrosu üzerine yapılmış en kapsamlı eleştirel çalışmalardan biri olmayı ve küresel tiyatro çalışmaları alanında Türkiye’nin görünürlüğünü artırmayı hedeflemektedir.
Projede 1 Ekim 2022 tarihinde başlamak üzere lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin ve mezunlarının başvurabileceği araştırmacı pozisyonları bulunmaktadır.
Proje hakkında daha fazla bilgi için: https://cordis.europa.eu/project/id/852216
Projenin internet sitesi: https://stagingabjection.com/
Gerekli Şartlar
● Dört kategorinin her birinde birden fazla pozisyon mevcuttur. Adaylar projeyle ilişkili her konuda başvuru yapabilirler. Ayrıca özel olarak aşağıdaki konularda da başvuruları bekliyoruz:
1. Doktora Sonrası: Türkiye’de ve/veya İsrail ve Avrupa diasporasında Yahudi tiyatrosu konusunda çalışacak en az bir araştırmacı; Ermeni tiyatrosu ve/veya 1915 sonrası tiyatroda Ermeniler konusunda çalışacak en az bir araştırmacı
2. Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi: Türkiye’de ve/veya İsrail ve Avrupa diasporasında Yahudi tiyatrosu konusunda çalışacak en az bir araştırmacı; Türkiye’de ve/veya Avrupa diasporasında kuir tiyatro konusunda çalışacak en az bir araştırmacı; Ermeni tiyatrosu ve/veya 1915 sonrası tiyatroda Ermeniler konusunda çalışacak en az bir araştırmacı
3. Yüksek Lisans ve Lisans Mezunu: Projeye arşiv araştırması ve özellikle Osmanlı Türkçesi metin ve belgeler konusunda destek verecek veya projeyle ilgili bir konuda etnografik araştırma yürütecek, kamuya erişim odaklı yayın yapacak en az bir araştırmacı
4. Lisans Öğrencisi: Projeye görsel tasarım, sosyal medya iletişimi, etkinlik düzenleme, bilimsel araştırma alanlarında destek verecek ve kamuya erişim odaklı yayın yapacak en az bir araştırmacı
● Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi ve Doktora Sonrası Araştırmacı pozisyonlarına başvuracak adayların niyet mektuplarında projeyle ilişkili özgün bir araştırma önerisi sunmaları beklenmektedir. 3. ve 4. kategoride listelenen pozisyonlar için araştırma önerisi gerekmemektedir.
● Tüm pozisyonlar doldurulmayabilir.
Başlıca Görevler
● Projeyle ilişkili bir konuda arşiv araştırması ve saha çalışması yapmak (Tüm kategoriler)
● Projenin kamuya erişim programına katkıda bulunmak (Tüm kategoriler)
● Projenin genel gelişimini desteklemek (Tüm kategoriler)
● Önemli uluslararası dergilerde makale yayınlamak (1. ve 2. kategoriler)
● Seçkin akademik konferanslarda araştırma bulgularını sunmak (1. ve 2. kategoriler)
Aranan Nitelikler
● Akademik başarı ve akademik araştırmaya adanmışlık
● Çok iyi derecede İngilizce yeterliliği
● 1. ve 2. kategorideki pozisyonlar için adayın önerdiği araştırma projesinin gerektirdiği dillerde yeterlilik (Örneğin Ermenice, Ladino, İbranice, Yunanca, Kürtçe, Almanca, Fransızca, Osmanlı Türkçesi)
● Hem ekip ortamında hem bağımsız çalışabilme becerisi
Çalışma Koşulları
● Doktora Sonrası Pozisyon: Doktora sonrası araştırmacıların çalışma süresi 12 aydır. Azami toplam çalışma süresi 36 aydır. Araştırmacılar tam zamanlı çalışma karşılığı SGK dahil net 10.500 TL* ücrete ve ayrıca yıllık seyahat bütçesine ek olarak Kadir Has Üniversitesi tarafından verilen 4.000 TL yaşam ve araştırma desteğini de alacaklardır.
● Doktora Öğrencisi Pozisyonu: Doktora öğrencisi araştırmacıların çalışma süresi 12 aydır. Azami toplam çalışma süresi 36 aydır. Araştırmacılar %75 oranında kısmi zamanlı çalışma karşılığı SGK dahil net 8.000 TL* ücret ve ayrıca yıllık seyahat bütçesi alacaklardır. Eğer öğrenci Kadir Has Üniversitesi’nde bir doktora programına kayıtlıysa 3.000 TL yaşam ve araştırma desteği de alacaktır.
● Yüksek Lisans Mezunu Pozisyonu: Yüksek lisans mezunu araştırmacıların çalışma süresi 12 aydır. Azami toplam çalışma süresi 36 aydır. Araştırmacılar %100 oranında tam zamanlı çalışma karşılığı SGK dahil net 8.500 TL* ücret ve ayrıca yıllık seyahat bütçesi alacaklardır.
● Yüksek Lisans Öğrencisi Pozisyonu: Yüksek lisans öğrencisi araştırmacıların çalışma süresi 12 aydır. Azami toplam çalışma süresi 24 aydır. Araştırmacılar %75 oranında kısmi zamanlı çalışma karşılığı SGK dahil net 6.000 TL* ücret ve ayrıca yıllık seyahat bütçesi alacaklardır. Eğer öğrenci Kadir Has Üniversitesi’nde bir yüksek lisans programına kayıtlıysa 2.000 TL yaşam ve araştırma desteği de alacaktır.
● Lisans Mezunu Pozisyonu: Lisans mezunu araştırmacıların çalışma süresi 12 aydır. Azami toplam çalışma süresi 36 aydır. Araştırmacılar %100 oranında tam zamanlı çalışma karşılığı SGK dahil net 7.500 TL* ücret ve ayrıca yıllık seyahat bütçesi alacaklardır.
● Lisans Öğrencisi Pozisyonu: Lisans öğrencisi araştırmacıların çalışma süresi 12 aydır. Azami toplam çalışma süresi 24 aydır. Araştırmacılar %30 oranında kısmi zamanlı çalışma karşılığı SGK dahil net 1.650 TL ücret ve ayrıca yıllık seyahat bütçesi alacaklardır. Eğer öğrenci Kadir Has Üniversitesi’nde bir lisans
programına kayıtlıysa 500 TL yaşam ve araştırma desteği de alacaktır.
*Araştırmacı maaşları mevzuat gereği TÜBİTAK araştırmacı ücretleri ve burs miktarlarıyla uyumlu olmak zorundadır. TÜBİTAK bu ücretlerde artış yaptığında bu artış projedeki araştırmacıların maaş tutarlarına da yansıtılacaktır.
Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencisi ve Doktora Sonrası Araştırmacı Başvuru Koşulları (1. ve 2. kategori)
● Adayın akademik deneyimini, niteliklerini ve ERC projesiyle bağlantılı bir konuda özgün bir araştırma önerisi içeren İngilizce niyet mektubu
● Özgeçmiş
● Bir adet İngilizce yazı örneği
● 3 adet kişiye özel tavsiye mektubu (en az ikisi akademik mektup olmalı, bir mektup mesleki olabilir) doğrudan staging.abjection@khas.edu.tr adresine gönderilmelidir.
Lisans ve Yüksek Lisans Mezunu Başvuru Koşulları (3. kategori)
● Adayın akademik deneyimini, niteliklerini ve ERC ekibine neden katılmak istediğini açıklayan İngilizce niyet mektubu
● Özgeçmiş
● 3 adet kişiye özel tavsiye mektubu (en az ikisi akademik mektup olmalı, bir mektup mesleki olabilir) doğrudan staging.abjection@khas.edu.tr adresine gönderilmelidir.
Lisans Öğrencisi Başvuru Koşulları (4. kategori)
● Adayın akademik deneyimini, niteliklerini ve ERC ekibine neden katılmak istediğini açıklayan İngilizce niyet mektubu
● Özgeçmiş
● Portfolyo
● 2 adet kişiye özel tavsiye mektubu (en az biri akademik mektup olmalı, bir mektup mesleki olabilir) doğrudan staging.abjection@khas.edu.tr adresine gönderilmelidir.
Lütfen tüm istenen başvuru belgelerini (tavsiye mektupları hariç) 23 Eylül 2022 tarihine kadar tek bir pdf dosyası halinde staging.abjection@khas.edu.tr adresine gönderiniz. Tüm tavsiye mektupları da aynı tarihe dek gönderilmiş olmalıdır. Ön elemeyi geçen adaylarla 25 ve 26 Eylül 2022 tarihlerinde Zoom mülakatları gerçekleştirilecektir.